Hoofdkantoor

Enterprize Car Rental

Click to open larger mapFred Derbystraat 60
Paramaribo, Suriname
(597) 473494
info@enterprizeautos.com
ma-vr 08.00 - 15.00
zat 08.00 - 13.00
sun closed

Suriname

srananDe Republiek van Suriname is het kleinste land van Zuid-Amerika en wordt aan de oostzijde begrensd door Frans Guyana, aan de westzijde door Guyana en aan de zuidkant door Brazilie. De officiele taal van Suriname is Nederlands maar op straat wordt voornamelijk Sranan Tongo gesproken. Suriname is een voormalige kolonie van Nederland, maar is in de loop van de geschiedenis ook regelmatig in Engelse handen geweest. Sinds 1975 is Suriname een onafhankelijk land.

Suriname is met 165.000 m2 het kleinste land van Zuid Amerika en kent ongeveer 566.000 inwoners, waarvan de meeste mensen wonen in de hoofdstad Paramaribo.

Suriname kent 10 districten:

1. Brokopondo
2. Commewijne
3. Coronie
4. Marowijne
5. Nickerie
6. Para
7. Paramaribo
8. Saramacca
9. Sipaliwini
10. Wanica

Het klimaat van Suriname is heet en tropisch, de temperatuur schommelt over het algemeen tussen de 29 en 34 graden. Maar met een luchtvochtigheid tussen de 80% en 90% is de gevoeltemperatuur vaak 6 graden hoger. Het jaar kent 2 regenseizoenen: April – Augustus en November tot Februari. Maar dat wil niet zeggen dat er dan niet ook perioden met volop zon zijn. Het tegenovergestelde is ook waar: Ook in het droge seizoen kan het flink regenen.

De officiele munteenheid in Suriname is de Surinaamse Dollar (SRD). Maar valuta als de Amerikaanse Dollar en de Euro worden veelvuldig gebruikt wanneer het gaat om grotere bedragen zoals bij huisvesting, autoverhuur en -verkoop, binnenlandtours.
Suriname en Guyana zijn de enige twee landen in Zuid-Amerikaanse continent waar aan de linkerkant van de weg wordt gereden. Maar waarom dat precies zo is, daar zijn de meningen over verdeeld. Misschien omdat de eerste auto’s zijn ingevoerd uit Engeland, maar daar is geen sluitend bewijs voor. Een andere verklaring is dat Suriname op het ‘juiste’ moment in Engelse handen was, en daarom het links rijden ingeburgerde.

bauxietDe wegen in Suriname zijn niet altijd in de beste staat, maar in de steden en districten wel. Er zijn naast verharde wegen binnen Paramaribo ook vrij veel onverharde zandwegen. In de regentijd kunnen sommige wegen onder water lopen door slechte ontwatering. Tegenwoordig zijn de meeste hoofdwegen in Suriname geasfalteerd, op de West-weg na. Deze weg is voorzien van een laag latriet (afvalproduct van Bauxiet), u moet toestemming van de verhuurder te krijgen om met uw voertuig hierop te rijden.

 

https://www huur-auto-suriname com/suriname/#:~:text=Tegenwoordig zijn de meeste hoofdwegen uw voertuig hierop te rijden

Contact

Neem contact met ons op
Sending